Eindeloos voort met schaatsen van Nijdam

Gelukkig hebben we vanaf 2009 hebben we weer regelmatig op natuurijs kunnen schaatsen. Heerlijk die ouderwetse winters met de tochten op natuurijs. Iets mooiers bestaat gewoon niet. Eindeloos voort, niet nadenken, kou in het gezicht en lekker “door dieselen” op mijn oude noren. U begrijpt dat hier een schaatsliefhebber aan het woord is.

Mijn eerste Nijdam schaatsen

Vastbesloten in de winter van 2014 weer eindeloze tochten te maken (jammer!!), besloot ik eind vorig jaar mijn oude noren eens in te ruilen. De keuze viel op het oer Hollandse merk Nijdam. Waar je vroeger de keus had uit noren of hockey schaatsen, kunt u nu kiezen uit tal van modellen en technieken.

Een schaats is tegenwoordig meer dan enkel ijzers onder de schoenen. De technische ontwikkelingen hebben ook hun invloed gehad op de productie en ontwikkeling van de schaatsen. Zo heb je de high carbon steel schaatsijzers, schoenen met glasfiber in de hak, welke met warmte custom-fit is te maken, en snelsluitingen.

De klassieke Nijdam noren

Aangezien hier een vrij conservatieve schaatser aan het woord is, hield ik het bij de klassieke norenschaats met lederen schoen. Helaas heb ik ze enkel op kunstijs kunnen gebruiken, maar ze bevallen goed.

Onder de indruk van en ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van de schaats, heb ik besloten een tweede paar Nijdam schaatsen aan te schaffen: de thermo-fit norenschaats carbon hoog. Geeft wat meer steun aan de enkels en dat lijkt mij bij lange tochten best wel lekker.

Nijdam voor mijn dochter

Mijn dochter houdt ook van schaatsten, dus hebben we ook voor haar Nijdam schaatsen aangeschaft. Ze heeft ze zelf uitgezocht en het zijn de noren voor meisjes geworden, want ze wil graag met pappa mee tochten maken. De semi soft boot geeft haar goede steun bij de enkels en heeft een aangename pasvorm. “Jammer dat ze niet roze zijn”, was haar enige commentaar.

Nu maar hopen dat we een strenge winter krijgen. Wij zijn er klaar voor!

administratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>