Fietskleding onzin? Think again!

Heel lang heb ik gedacht dat speciale fietskleding eigenlijk maar onzin was. Een beetje aanstellerij van mensen die er op de fiets lekker snel en sportief uit willen zien.

Tot ik een vriend kreeg die graag en veel fietste en daarbij dan steevast een fietsoutfit droeg.
De eerste keer dat we samen op pad gingen, lachte ik hem uit. In mijn spijkerbroek en t-shirt fietste ik naast hem en het was mijn eer te na om achter te blijven. Kortom, ik fietste me flink in het zweet. Onderweg kreeg ik van hem druivensuiker dat hij uit een geheim vakje achterin zijn shirt haalde. Ook voor zijn mobiel had hij zo’n geheim zakje. Toen ik de mijne uit mijn achterzak te voorschijn wilde halen, moest ik stoppen. Tot mijn ergernis moest ik hem roepen om wat langzamer te gaan, want het lukte me niet om hem weer in te halen.

Weer thuis was híj degene die lachte om de zweetkringen op mijn shirt en de schrale plekken die de stevige fietstocht mij op zekere plekken had bezorgd. Hij hield demonstratief zijn fietsbroek omhoog. “Die belachelijke fietsbroek zorgt er toch maar mooi voor dat ík nergens last van heb.”

Sindsdien ben ik om. Samen zijn we op internet gaan zoeken naar wielerkleding en tot mijn verbazing ontdekte ik, dat er echt hele mooie dingen te koop zijn. Shirts die niet alleen comfortabel zijn en snel vocht afvoeren, maar ook mooie kleuren hebben en super slank afkleden. Broeken met zeemleer vanbinnen waardoor je je zadel niet meer hoeft te haten. Vederlichte regenkleding waarin je je niet drijfnat zweet.

Tegenwoordig doe ik fietskleding aan bij alle afstanden boven de tien kilometer. En voor m’n verjaardag wil ik van die kekke fietshandschoentjes. Of dat nou veel beter fietst? Ach, ik vind het er gewon superstoer uitzien.

administratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>